ORDU ADLİYESİ
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü

ORDU  ADLİ DESTEK VE MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

(ADM)

              10 Haziran 2020 tarihli ve 63 sayılı Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte mağdur hakları konusunda atılan adımlara yenileri eklenmiştir. Böylece Ülkemizde mağdurlara sunulacak hizmetler ile bu hizmetleri sunacak teşkilatlanmayı belirleyen bir düzenleme hayata geçirilmiştir. Suç mağdurlarına sağlanan hizmet ve yardımlara ilişkin esasları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine dair görev, yetki ve sorumlulukları düzenleyen anılan Kararname ile "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı" Adalet Bakanlığı bünyesinde ana hizmet birimi olarak kurulmuş ve adliyelerde "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri’nin yaygınlaştırılması öngörülmüştür.

            Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca adli süreçte mağdurlara ve özellikle kırılgan gruplara yönelik onarıcı adalet ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde etkin, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir mağdur destek sistemi kurulması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, suç mağdurlarına yönelik bilgilendirme, yönlendirme, psiko-sosyal destek hizmetleri sunmak üzere Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri (ADM) kurulmuştur.

            Ordu Adliyesi 1. katında hizmet vermekte olan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nde 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı 1 Psikolog, 4 Sosyal Çalışmacı olmak üzere toplam 5 Adli Destek Görevlisi, 2 Zabıt Kâtibi görev yapmaktadır.

            Müdürlükler bünyesinde, Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu ve Hukuk Yargılaması Destek Bürosu yer almaktadır.

Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu

Suç mağdurlarına, talepleri halinde müdürlükçe;

Ceza Yargılaması Destek Bürosu

      Hukuk Yargılaması Destek Bürosu

     Kırılgan Grup Destek Bürosu

    Adli Görüşme Odaları

 

     Sosyal İnceleme Raporu İçin Nasıl Randevu Alabilirsiniz